Turism

Despre acel rîu din Muntenegru

O vacanță în Muntenegru, pe țărmul muntos al tărâmului Adriatic. Nici nu încape îndoială o alegere excelentă, pentru o vacanță de basm! Înainte să o luați spre Kotor sau Herceg-Novi poate văCel mai lung râu din Muntenegru este râul Tara, o cale navigabilă uimitoare, renumită pentru frumusețea sa accidentată și canioanele impresionante. Iată câteva fapte interesante despre râul Tara:
Lungime și locație: Deși nu vorbim de cel mai lung fluviu din lume , râul Tara se întinde pe o distanță notabilă, aproximativ 144 de kilometri (89 mile) în interiorul granitelor Muntenegrului. Are originea în Parcul Național Durmitor, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, cunoscut pentru peisajele sale uluitoare și pentru flora și fauna diversă.
Canionul Tara: Râul curge prin Canionul Tara, adesea numit „Lacrima Europei”. Chiar nefiind vorba de cel mai lung fluviu din lume , cu o adâncime de până la 1.300 de metri . Canionul Tara este cel mai adânc canion din Europa și al doilea cel mai adânc din lume, depășit doar de

Marele Canion din Statele Unite.

Rafting apă albă: râ Tara este o destinație populară pentru iubitorii de adrenalină și pasionații de aer liber oferă oportunităților excelente de a se folosi în apă albă. Rapidurile râului variază de la Clasa II la Clasa V, oferind experiențe palpitante pentru pasionații de rafting de toate nivelurile de calificare.
La fel ca cel mai lung fluviu din lume, râul Tara comportă Importanța însemnată pentru mediul înconjurător:, Râul Tara face parte din bazinul râului Tara, o zonă protejată de mare importanță pentru mediu. Apele cristaline ale râului găzduiesc numeroase specii de pești și contribuie la conservarea ecosistemului unic al regiunilor.
Frumusețea naturală curată a râului Tara, rapidurile provocatoare și poziția sa în minunatul Canion Tara îl fac o destinație de vizitat obligatoriu în Muntenegru. Fie că cauți aventură, priveliști uluitoare sau șansa de a te cufunda în natura neatinsă, râul Tara oferă o experiență de neuitat, ce se poate compara în anumite privințe cucea oferită de cel mai lung fluviu din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *