Fără categorie

Cum să îţi pregăteşti casa pentru primăvară

Dupa zile însorite, temperaturi ridicate, renaşterea naturii şi serile lungi petrecute împreună cu prietenii la un grătar sunt momentele după care toţi tânjim.

După o lungă perioadă friguroasă, primăvara începe să îşi intre în drepturi. Zile însorite, temperaturi ridicate, renaşterea naturii şi serile lungi petrecute împreună cu prietenii la un grătar sunt momentele după care toţi tânjim.

În acest articol îţi vom prezenta câteva dintre lucrurile pe care ar trebui să le faci, în aşa fel încât să îţi pregăteşti casa pentru sezonul cald. Activităţi simple pe care le poţi face într-o sâmbătă călduroasă cu puţin ajutor din partea familiei sau a prietenilor.

CURĂŢĂ JGHEABURILE 

Cu siguranţă nu este cea mai distractivă activitatea, însă este una esenţială.

Odată cu primăvara, vor veni şi ploile şi furtunile specifice sezonului cald, aşadar, este important ca sistemul de scurgere al apei să fie bine pus la punct, astfel încât să eviţi supraîncărcarea şi înfundarea jgheaburilor.

Acumularea de apă în jgheaburi şi o scurgere ineficientă pot duce la degradarea acoperişului şi a plăcii de acoperiş, precum şi la apariţia igrasiei.

Pentru a evita astfel de neplăceri, asigură-te că frunzele uscate şi alte depuneri din jgheaburi vor fi îndepărtate.

ÎNLOCUIEŞTE FERESTRELE DE FURTUNĂ CU PLASELE ANTI-INSECTE

Dacă ai ferestre de furtună, este momentul să le iei jos şi să le înlocuieşti cu plasele anti-insecte pentru a te putea bucura de vremea caldă fără să ai grija ţânţarilor sau a muştelor.

Evită să păstrezi ferestrele de furtună pe timpul verii şi plasele anti-ţânţari pe timpul iernii deoarece se vor degrada în timp. Foloseşte-le pe cele potrivite, în funcţie de anotimp.

RETUŞEAZĂ VOPSEAUA 

Odată ce temperatura a trecut de 10 grade celsius, poţi să îţi iei găleata cu vopsea de exterior şi să faci mici retuşuri pe unde este nevoie. Aplică în toate zonele în care observi că vopseaua s-a decojit. Astfel, reparând porţiunile afectate, poţi să amâni momentul până în care casa ta va avea nevoie de o revopsire totală.

PREGĂTEŞTE-ŢI APARATUL DE AER CONDIŢIONAT 

Înainte ca să se facă mult prea cald, ar fi recomandat să te asiguri că aparatul de aer condiţionat este perfect funcţionabil. Curăţă depunerile şi frunzele uscate căzute din exterior. De asemenea, cheamă un specialist pentru a curăţa filtrele corespunzător şi pentru a verifica dacă aparatul funcţionează în parametri normali.

Astfel te vei putea bucura de o casă răcoroasă în zilele toride de vară.

Urmând aceşti paşi simpli, atât tu, cât şi casa ta, vă veţi bucura de sezonul cald din plin alături de cei dragi.

 

Esti in cautarea unui meserias in constructii, unui profesionist in finisaje sau a unui instalator?

Gasesti meseriasi profesionisti pentru lucrarile tale pe Prolist.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *